ГоловнаСвіт

Собчак запідозрили у фінансуванні масових заворушень

Московський суд не повернув телеведучій вилучені гроші.

Собчак запідозрили у фінансуванні масових заворушень

Басманний суд Москви не задовольнила скаргу телеведучої Ксенії Собчак з вимогою зобов'язати Слідчий комітет РФ повернути гроші, вилучені у неї в ході обшуку.

Мотивування рішення не уточнюється.

26 липня Слідчий комітет висунув версію, згідно з якою, кошти призначалися для фінансування масових заворушень. Як написала Собчак у своєму твіттері, саме це є причиною для утримання її грошей в руках слідчих.

Обшук у будинку Собчак, в ході якого у неї було вилучено більше ніж мільйон євро, 480 тисяч доларів і 480 тисяч рублів, проводився у справі про заворушення на Болотній площі 6 травня. Сама Собчак на "марш мільйонів" не пішла, але підозри слідчих викликав її пост у Живому журналі, який стосувався заворушень.

"Вчора я прийняла дуже непросте рішення для себе - перший раз з 24 грудня не піти на мітинг. Прийняла це рішення, скажу відверто, тому що знала заздалегідь, що основна мета буде стояння на мосту, прорив і сидячий страйк. Якби не знала, звичайно б пішла. Я - мирний опозиціонер, який весь цей час відчайдушно закликав владу почути людей на вулиці, і, нарешті, почати зміни і перебудову, а не продовжувати створювати нові імітації та симулякри", - написала Собчак наступного дня після сутичок опозиції з поліцейськими на Болотній.

Слідчим, які проводили обшук, здалося підозрілим, що близько півтора мільйона євро були розкладені більш ніж у сто конвертів. Щодо Собчак була розпочата податкова перевірка, хоча сама телеведуча заявила, що не боїться її, тому що податки платить справно. У свою чергу Собчак подала скаргу на вилучення у неї коштів, заявивши, що вона має право зберігати гроші так, як вважає за потрібне. "Мій річний дохід більше ніж два мільйони. Я не маю права зберігати вдома гроші, якщо не довіряю банкам?", - задалася питанням телеведуча.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram