ГоловнаСвіт

Росія звинувачує США у виправдовуванні тероризму в Сирії

Лавров здивований реакцією Радбезу ООН на вибух у Дамаску.

Росія звинувачує США у виправдовуванні тероризму в Сирії
архивное фото

Голова МЗС РФ Сергій Лавров назвав позицію США щодо вибуху в Дамаску спробою виправдати тероризм, повідомляє Reuters 25 липня.

"Це пряме виправдання тероризму. Як це розуміти?" - заявив Лавров, коментуючи слова прес-секретаря Державного департаменту США Вікторії Нуланд про те, що теракт у Дамаску не дивує, зважаючи на поведінку сирійського уряду.

Лавров також сказав, що здивований реакцією Ради Безпеки ООН, яка відмовилася засудити вибух, унаслідок якого загинули чиновники з найближчого оточення Асада.

"Це взагалі жахлива позиція, і я навіть не можу знайти слів, щоб висловити наше ставлення до цього", - цитує "Интерфакс" слова Лаврова.

Тим часом постійний представник США при ООН Сьюзен Райс вважає, що необхідно ухвалити резолюцію щодо Сирії, яка передбачатиме санкції, аж до застосування сили.

Лавров також заявив, що односторонні санкції ЄС, запроваджені проти Дамаска, суперечать рішенням Ради Безпеки ООН і домовленостям, досягнутим на зустрічі "Групи дій" щодо Сирії в Женеві.

"Обрано односторонній шлях, ми вважаємо, що це суперечить принципам колективного ведення справ, це суперечить рішенням Ради Безпеки, які ухвалювали щодо Сирії, і це прямо суперечить тим домовленостям, які узгодила так звана "Група дій" у Женеві 30 червня", - сказав міністр.

Нагадаємо, 23 липня Рада ЄС із закордонних справ ухвалила черговий пакет санкцій щодо Сирії. Заморожено європейські активи і заборонено в'їзд у країни ЄС деяким фізичним і юридичним особам Сирії, крім того, розширено ембраго на постачання озброєнь у Сирію.

Антиурядове повстання в Сирії почалося в березні 2011 року. За даними ООН, жертвами конфлікту стали понад 13 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram