ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція погодилася на передачу влади прихильникові Асада

За словами представника сирійської національної ради, пріоритет зараз - це припинення масових вбивств, а не суд над Асадом.

Сирійська опозиція погодилася на передачу влади прихильникові Асада
Джордж Сабра
Фото: trend.az

Офіційний представник сирійської національної ради (СНР) Джордж Сабра 24 липня заявив, що опозиція готова погодитися на тимчасову передачу влади в країні одному з соратників президента Башара Асада.

"Ми могли б дати згоду на заміну Башара Асада кимось із його оточення, людиною, яка керувала б країною під час перехідного періоду, як це сталося в Ємені", - уточнив він.

Таким чином представник СНР відреагував на пропозицію Ліги арабських держав, яка заявила, що передача Асадом влади комусь з його соратників могла б зупинити насильство в країні.

"Нас влаштовує ця ініціатива, оскільки пріоритет зараз - це припинення масових вбивств, а не суд над Асадом", - заявив Сабра.

Як повідомляли раніше, єменський президент Алі Абдулла Салех під тиском інших арабських країн і революції в його країні зрікся влади, передавши її своєму заступникові Абду Раббо Мансуру Хаді. Це поклало кінець масовим протестам в Ємені, а також дозволило почати підготовку до виборів президента і парламенту. Сам Салех в рамках угоди став "почесним президентом" і отримав імунітет від переслідування.

Сирійський уряд уже заявив, що не вважає такий варіант прийнятним для себе, і відкинув ініціативу Ліги арабських держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram