ГоловнаСвіт

Десять міст Італії опинилися на межі банкрутства

Кабінет міністрів країни намагається скоротити державний борг.

Десять міст Італії опинилися на межі банкрутства
Фото: news.404.ru

Десять італійських міст опинилися на межі банкрутства й не можуть виконувати свої бюджетні зобов'язання. Про це пише італійське видання La Stampa з посиланням на президента асоціації муніципалітетів Італії Граціано Дель Ріо.

Серед потенційних банкрутів виявилися Неаполь, Реджо-ді-Калабрія, столиця Сицилії Палермо, Алессандрія в П'ємонті, а також декілька невеликих міст. За словами Граціано Дель Ріо, внаслідок дефіциту місцевих бюджетів багато провінційних шкіл можуть не відкритися після літніх канікул.

Видання зазначає, що до числа міст - потенційних банкрутів увійшли не тільки південні муніципалітети, які традиційно страждають від корупції, неефективного управління та активності мафії, а й більш стійкі північні міста. Головною причиною бюджетного дефіциту в провінціях є скорочення витрат, яке проводить уряд Італії.

Кабінет міністрів країни намагається скоротити державний борг, який нині становить близько двох трильйонів євро. Зниження витрат позначиться на бюджетах 64 з 107 італійських провінцій. 2012 року уряд Італії скоротить фінансування муніципалітетів на 500 мільйонів євро, 2013-го - на мільярд.

Уряд Італії ухвалив розширену програму скорочення витрат на початку липня. Передбачають, що 2012 року видатки державного бюджету буде скорочено на 4,5 мільярда євро, 2013 року - на 10,5 мільярда, а 2014-го - на 11 мільярдів євро.

Велика частина зниження витрат припаде на охорону здоров'я і державне та муніципальне управління. За наступні три роки Кабінет міністрів планує скоротити близько 10% працівників державного сектора і 20% керівників державних служб. Загалом програма зниження витрат повинна допомогти країні заощадити 26 мільярдів євро в 2012-2014 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram