ГоловнаСвіт

У Сирії заарештовано підозрюваного у вибуху в Дамаску

Підозрюваний, можливо, був охоронцем найближчого оточення Асада.

У Сирії заарештовано підозрюваного у вибуху в Дамаску
Фото: ru-newz.ru

Іранське агентство Fars повідомило, що сирійська влада заарештувала людину, відповідальну за вибух біля Бюро національної безпеки в Дамаску, внаслідок якого загинули найближчі радники президента Сирії Башара Асада, зокрема його зять Асеф Шаукат.

Fars, посилаючись на члена сирійського парламенту та чинного директора ООН у справах біженців Мохаммада Захіра Джамму, повідомляє, що підозрюваний працював у штаб-квартирі нацбезпеки в Дамаску.

Унаслідок вибуху, що стався 18 липня, загинули міністр оборони Дауд Раджіха, зять президента Сирії Башара Асада Асеф Шаукат, а також керівник Головного управління безпеки Сирії Хішам Іхтіяр, який 20 липня помер в лікарні від ран. Напад вважають найбільшим ударом проти керівництва країни, яке з усіх сил намагається придушити збройне повстання.

"Агента, який вчинив вибух у будівлі Вищої ради національної безпеки Сирії, заарештовано", - сказав Джамме.

"Заарештований працював у цьому ж будинку, проте я не можу надати докладнішої інформації. Ймовірно, в найближчому майбутньому транслюватимуть зізнання цієї людини", - зазначив він.

Минулого тижня джерело повідомило Reuters, що відповідальний за вибухи був охоронцем найближчого оточення Асада. Сирійське державне телебачення поклало провину на терориста-смертника.

Джамма сказав, що підозрюваного найняли вороги Сирії, але уряд Асада не дозволить США, Ізраїлю, Туреччині або Катару послабити безпеку в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram