ГоловнаСвіт

Дні Асада при владі "полічені", - ЛАГ

Набіль Ель-Арабі закликав сирійську опозицію сформувати перехідний уряд.

Дні Асада при владі "полічені", - ЛАГ
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Генеральний секретар Ліги арабських держав (ЛАГ) Набіль Ель-Арабі заявив в інтерв'ю, опублікованому в пан-арабській газеті "Аль-Хаят" у вівторок, що уряд президента Сирії Башара Асада не зможе залишатися при владі, його дні полічені.

Виступаючи після засідання ЛАД, де Асада закликали піти у відставку, Ель-Арабі також сказав, що час для розмов про політичну реформу минув.

"Нині мова не про політичну реформу, а про передачу влади", - сказав він.

Міністри ЛАГ, які зустрілися на засіданні в столиці Катару Досі в неділю, закликали Асада піти з посади, додавши, що організація готова забезпечити "безпечний вихід" для нього та його сім'ї.

Відповідаючи на запитання про те, скільки часу відпущено адміністрації Асада, Ель-Арабі сказав: "Я не можу назвати термін, але режим не може тривати тривалий час".

Відповідно до вимог резолюції ЛАГ, затвердженої в неділю, Ель-Арабі, разом із катарським прем'єр-міністром шейхом Хамад бен Джасем аль-Тані, який очолює комітет ЛАГ по Сирії, невдовзі вирушить у Китай і Росію. Ці дві країни тричі скористалися своїм правом вето в Раді Безпеки ООН, щоб блокувати резолюції, призначені для тиску на Асада та припинення конфлікту в Сирії.

"Наше послання до росіян чітко і відверто полягатиме в тому, що прийняте ними вето розглядають як (виступ) проти арабських інтересів. Ми сподіваємося на перегляд цього питання, особливо враховуючи, що вони знають, що дні нинішнього режиму в Сирії полічені ", - заявив генсек ЛАД.

Раніше Ель-Арабі також закликав сирійську опозицію об'єднатися та сформувати перехідний уряд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram