ГоловнаСвіт

На Гонконг і Південний Китай насувається тайфун

Місцева влада підвищила готовність до стихійних лих.

На Гонконг і Південний Китай насувається тайфун
Фото: EPA/UPG

На Гонконг і провінцію Гуандун у Південному Китаї насувається тайфун "Вісенте", що зумовило скорочення робочого дня і змусило Гонконгівську обсерваторію підвищити готовність до стихійних лих.

Про це повідомляє "Сіньхуа" 23 липня.

У зв'язку з наближенням тропічного шторму "Вісенте" у Гонконгу оголошено попередження, а готовність до стихійних лих підвищено з першого до третього рівня. Крім того, припинено або перервано роботу фінансових ринків, шкіл, підприємств і державних служб.

Потім "Вісенте" зі швидкістю 10 кілометрів на годину рушить у бік провінції Гуандун у Південному Китаї, де поступово набиратиме силу. У ніч проти 24 липня він охопить райони між провінціями Гуандун і Хайнань.

"Тайфун дійде до узбережжя міста Чжухай і повіту Сюйвень 24 числа", - сказано в повідомленні.

"Під впливом циклону в провінціях Гуандун, Хайнань і Гуансі-Чжуанському автономному районі пройдуть проливні дощі. У морській акваторії очікуються сильний вітер і хвилі", - повідомляє метеослужба провінції Хайнань.

За повідомленням Гонконгівської обсерваторії, сьогодні о 9:00 ранку епіцентр тропічного шторму знаходився приблизно за 300 км на південний схід від Гонконгу. Старший науковий співробітник Вонг Вінг-Так заявив, що "Вісенте", швидше за все, не вдарить по Гонконгу, а пройде за 150 кілометрів на північний захід від міста. Він також додав, що уздовж південного узбережжя Китаю вітри подужчають до 100 кілометрів на годину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram