ГоловнаСвіт

Італія розширить енергетичну співпрацю з Росією

Монті обговорить із Путіним низку важливих міжнародних питань.

Італія розширить енергетичну співпрацю з Росією
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Італії Маріо Монті вирушив із робочим візитом до Росії, щоб розвивати стратегічну співпрацю країн у галузі енергетики.

Про це повідомляє Reuters 23 липня.

Маріо Монті як прем'єр-міністр зробив свій перший візит до найбільшої нафтовидобувної країни у світі в понеділок, щоб оновити зв'язки, що як правило, були теплими за його попередника Сільвіо Берлусконі.

Монті зустрівся з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим у Москві, а пізніше повинен обговорити проект великого експортного газопроводу "Південний потік" на переговорах із президентом РФ Володимиром Путіним у Сочі. Також очікують, що на нараді в літній резиденції Путіна на чорноморському курорті розглядатимуть низку важливих міжнародних питань, зокрема поглиблення кризи в Сирії.

"Південний потік" (англ. South Stream) - російсько-італійсько-французько-німецький проект газопроводу, який пройде по дну Чорного моря з порту Джубга в болгарський порт Варна. Далі його дві гілки пройдуть через Балканський півострів до Італії та Австрії, хоча їх точні маршрути поки не затверджено. Згідно з планами будівництво газопроводу почнеться наприкінці 2012 року і завершиться 2015-го. Як очікують, газопровід буде коштувати більш ніж 15 млрд євро ($ 18 млрд), а експортуватиме 63 млрд куб. м газу в Південну Європу з 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram