ГоловнаСвіт

Індія: штат Ассам охопила хвиля насильства, є жертви

Створено тимчасові табори для біженців.

Індія: штат Ассам охопила хвиля насильства, є жертви
Фото: air-tours.ru

Протягом минулих вихідних у північно-східному штаті Ассам в Індії щонайменше 17 осіб, зокрема шестимісячна дитина, були вбиті і багато хто отримав поранення під час боїв між місцевими племенами та мусульманськими переселенцями.

Про це повідомляє Reuters 23 липня.

Влада ввела комендантську годину на ніч, щоб запобігти ще більшому насильству. Крім того, для у віддалені округи штату увійшли федеральні війська.

Старший державний службовець округу Кокраджхар Дональд Гілфеллон сказав, що, намагаючись уникнути насильства, близько 50 тисяч жителів покинули свої будинки і сховалися в таборах для біженців, додавши, що для допомоги біженцям було створено 37 таборів. І якщо це буде необхідно, створять додаткові табори.

Поліція заявила, що причиною сутичок стали напад і вбивство невідомим чотирьох юнаків із племені бодо, яке домінує в окрузі Кокраджар. У відповідь озброєні бодо напали на мусульман, яких вони підозрюють у вбивстві.

Поліція також сказала, що невідомі підпалили будинки, школи і транспортні засоби, а також вели безладний вогонь з автоматичної зброї в населених районах. У неділю місцеві селяни знайшли тіла жінки і шестимісячної дитини на березі річки.

"У результаті насильства загинули сімнадцять осіб. Багато людей покинули свої будинки через нестабільність, і зараз вони живуть у таборах для біженців", - заявив старший офіцер поліції на умовах анонімності.

На північному сході Індії, оточеному Китаєм, М'янмою, Бангладеш і Бутаном, мешкають більш ніж 200 етнічних і племінних груп. Сепаратистські повстання відбуваються тут із моменту здобуття незалежності Індії від Великобританії 1947 року. Останніми роками серед індуїстів і християнських племен запанували потужні антиімміграційні й антимусульманські настрої проти поселенців із Бангладеш.

"Ситуація напружена, і додаткові сили безпеки відправлено у віддалені райони", - заявив генеральний інспектор поліції Ассаму С.Н. Сінгх.

У понеділок підприємства, офіси і школи у штаті Ассам залишаються закритими.

"Ми не можемо думати про повернення додому. Наше село - мішень для атак, а уряд не зміг надати нам захист", - розповів один із біженців Хіранья Мусахарай.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram