ГоловнаСвіт

Обама зустрінеться з родичами жертв стрілянини в Колорадо

Напередодні президент провів у Білому домі нараду з членами адміністрації щодо ситуації у штаті.

Обама зустрінеться з родичами жертв стрілянини в Колорадо

Президент США Барак Обама в неділю відвідав місто Аврора в штаті Колорадо, де в ніч на п'ятницю зловмисник застрелив у кінотеатрі 12 осіб і поранив 58, повідомила прес-служба Білого дому. Тим часом поліції вдалося-таки проникнути в замінований будинок убивці і розпочати обшуки. До своєї акції 24-річний Джеймс Холмс почав готуватися мінімум 4 місяці тому - із цього моменту він почав закупівлю деталей вибухових пристроїв і боєприпасів, найчастіше через Інтернет.

"У неділю президент вилетить у Колорадо. В Аврорі він зустрінеться із сім'ями загиблих і постраждалих під час інциденту, а також проведе зустріч із представниками місцевої влади", - сказано в повідомленні, поширеному в суботу ввечері. Обама пробуде в Аврорі весь день, після чого вилетить до Сан-Франциско для участі в передвиборних заходах.

Напередодні президент провів у Білому домі нараду з членами адміністрації щодо ситуації в Колорадо.

Трагедія в кінотеатрі Century 16 Movie в Аврорі сталася на прем'єрі нового фільму про Бетмена "Темний лицар: Відродження легенди". Зловмисник у протигазі увійшов до кінозалу через запасний вихід, розпечатав ємність із сльозогінним газом, а потім відкрив вогонь по глядачах. Підозрюваного вдалося затримати відразу ж, ним виявився місцевий житель - 24-річний Джеймс Холмс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram