ГоловнаСвіт

У Росії заарештували мера Кримська і екс-главу Кримського району

Чиновників звинувачують у недбалості.

У Росії заарештували мера Кримська і екс-главу Кримського району
Фото: www.inzider.ru

Мер міста Кримська Володимир Улановський і колишній глава Кримського району Василь Крутько поміщені під варту за звинуваченням у недбалості, що призвела до загибелі людей, повідомляється в неділю на сайті Слідчого комітету РФ.

Також заарештовано Віктора Жданова, який виконував обов'язки керівника МКУ "Управління з попередження надзвичайних ситуацій та цивільного захисту муніципальної освіти Кримського району".

Раніше СК РФ повідомляв про затримання Крутька, Улановського і Жданова. Всі підозрювані входили до складу комісії з попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій та забезпечення пожежної безпеки.

В результаті катастрофічної повені 7 липня на Кубані загинули більше за 170 осіб, з них більше ніж 150 - в Кримську, на який припав найбільш сильний удар стихії.

За попередніми даними, інформація про повінь з'явилася за три години до трагедії, але в місті не спрацювала система оповіщення.

Минулої п'ятниці керівник Головного слідчого управління СКР з Північно-Кавказького федерального округу під час розслідування кримінальної справи про масову загибель жителів Кримського району порушив кримінальну справу за частиною 3 статті 293 КК РФ (недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх обов'язків внаслідок недбалого ставлення до служби, що спричинило з необережності смерть більше ніж двох осіб).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram