ГоловнаСвіт

Фінляндія схвалила пакет фінансової допомоги банкам Іспанії

Парламент і уряд країни роблять усе можливе, щоб стабілізувати ситуацію - заявив прем'єр-міністр країни Юркі Катайнен.

Фінляндія схвалила пакет фінансової допомоги банкам Іспанії
Фото: rus.err.ee

Парламент Фінляндії схвалив пакет фінансової допомоги банківському сектору Іспанії, незважаючи на те, що частина парламентаріїв проголосували "проти". Ініціативу схвалили за підтримки 109 голосів, 73 парламентарії висловилися "проти", ще сімнадцятьох не було на засіданні.

Парламентарії мусили перервати літні канікули, щоб проголосувати за це питання. Схоже трапляється у Фінляндії вперше з 1962 р.

Парламент Фінляндії схвалив програму допомоги Іспанії через день після аналогічного рішення німецького бундестагу (нижня палата парламенту Німеччини).

"Парламент Фінляндії й уряд країни зроблять усе можливе, щоб стабілізувати ситуацію. Ми намагаємося запобігти ситуації, коли окремі держави - члени валютного блоку - змушені просити про значні обсяги коштів", - сказав прем'єр-міністр країни Юркі Катайнен. За його словами, він вірить, що Іспанія й Італія все ж зможуть відновити довіру фінансових ринків до своїх економік.

Фінляндія є однією з чотирьох держав у складі єврозони, які зберегли за собою найвищий суверенний кредитний рейтинг на рівні ААА.

Сьогодні відбудеться телеконференція Єврогрупи (міністрів фінансів країн єврозони), на якій, як очікують, схвалять програму фінансової допомоги банківському сектору Іспанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram