ГоловнаСвіт

У Росії заборонили рекламу алкоголю в Інтернеті

Друкованим ЗМІ дали час до кінця року.

У Росії заборонили рекламу алкоголю в Інтернеті
Фото: www.gastronom.ru

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що повністю забороняє рекламу алкогольної продукції, у тому числі пива, в Інтернеті та друкованих ЗМІ.

Відповідні зміни вносяться до федерального закону "Про рекламу". Про це повідомляє прес-служба Кремля. Закон було ухвалено Державною думою 6 липня 2012 і схвалено Радою Федерації 18 липня ц.р.

Що стосується заборони реклами алкоголю в періодичних друкованих виданнях, то для них законом встановлено перехідний період до кінця поточного року. Це пов'язано з тим, що у друкованих ЗМІ укладені договори з рекламодавцями до кінця 2012 р.

Зараз реклама алкогольної продукції в Росії заборонена на першій і останній шпальтах друкованих ЗМІ, телебачення, радіо, на рекламних конструкціях, на всіх видах транспорту, а також на відстані менше ніж 100 м від дитячих, освітніх і медичних установ. З 23 липня 2012 року набирає чинності закон, що забороняє рекламу алкоголю в аеропортах, на залізничних та автовокзалах.

Закон набирає чинності з дня його офіційного опублікування, за винятком положень, що стосуються періодичних друкованих видань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram