ГоловнаСвіт

Південний Судан заявив про бомбардування з боку Судану

Представник суданської армії спростував всі звинувачення з боку південного сусіда.

Південний Судан заявив про бомбардування з боку Судану
Фото: earth-chronicles.ru

Південний Судан у суботу звинуватив військові сили Судану в бомбардуванні своєї частини спірних територій в нафтоносному районі на кордоні двох держав.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву представника сил Південного Судану Філіпа Агуеро.

За його словами, бомбардуванням піддалася територія штату Північний Бахр-ель-Газаль.

"Дві людини отримали легкі поранення. Бомбардування сталася в 03.25 ранку, коли більшість жителів спали", - заявив Агуеро.

Однак, як зазначає Рейтер, представник суданської армії Аль-Савармі Халід Саад спростував всі звинувачення з боку південного сусіда.

З моменту створення в липні минулого року незалежної держави в Південному Судані Хартум і Джуба не припиняють звинувачувати один одного в підтримці та постачанні зброї повстанцям на суміжній території, а також в посяганні на спірні райони, які обидві країни вважають своїми. У травні Рада безпеки ООН ухвалила резолюцію, в якій під загрозою нових економічних і дипломатичних санкцій зобов'язав Судан і Південний Судан повернутися за стіл переговорів. Переговорний процес між двома країнами, згідно з резолюцією, має завершитися підписанням конкретних угод до 2 серпня цього року.

Вопрос о применении санкций к обоим Суданам был поднят Совбезом ООН из-за военных действий на границе, которые развернулись в апреле между армиями двух стран за пограничный район Хеглиг, куда вторглась южносуданская армия.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram