ГоловнаСвіт

Радбез ООН продовжив місію спостерігачів у Сирії

Днем раніше Росія і Китай заблокували ухвалення резолюції, яка засуджувала б сирійський режим за використання важких озброєнь проти населення.

Радбез ООН продовжив місію спостерігачів у Сирії

Рада Безпеки ООН 20 липня одностайно проголосувала за запропоновану Великобританією резолюцію, що продовжує роботу спостерігачів ООН в Сирії на 30 днів.

У тому випадку, якщо за підсумками ще одного місяця роботи в Сирії спостерігачі повідомлять, що насильство з боку урядових сил і повстанців припинилося, їхня місія буде продовжена ще раз.

Поточний мандат 300 спостерігачів закінчується 21 липня. Раніше їх представники заявляли, що ніякого успіху їх місія не принесла, більш того, з середини червня вони були змушені згорнути роботу через ескалацію насильства в Сирії.

Спостерігачі ООН вперше були направлені до Сирії ще навесні, коли було узгоджено так званий "план Аннана", що передбачав припинення бойових дій і вільний доступ в країну гуманітарної допомоги. Однак цей план повністю провалився, після чого бойові дії стали тільки набирати інтенсивності.

Днем раніше Росія і Китай заблокували ухвалення в ООН резолюції, яка засуджувала б сирійський режим за використання важких озброєнь проти власного населення. В Москві та Пекіні пояснили, що така резолюція була б "незбалансованою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram