ГоловнаСвіт

Кім Чен Ин має намір реформувати північнокорейську економіку

Експерти вважають, що дядько лідера КНДР є реальною владою в країні.

Кім Чен Ин має намір реформувати північнокорейську економіку
Фото: EPA/UPG

Північна Корея буде проводити сільськогосподарські та економічні реформи після того, як молодий лідер Кім Чен Ин змістив з усіх посад командувача армією КНДР Лі Ен Хо, повідомляє Reuters 20 липня з посиланням на дипломатичне джерело зі зв'язками в Пхеньяні та Пекіні.

Джерело додало, що Кабінет міністрів створив спеціальне бюро, яке візьме контроль над економікою країни, яка розпадається. Військові стали керувати країною під час правління батька Кім Чен Ина - Кім Чен Іра.

Вигнання віце-маршала Лі Ен Хо і його союзників дає Кім Чен Ину і його дядькові Чан Сон Тхеку, якого часто вважають реальною владою в КНДР, мандат, щоб спробувати врятувати економіку і запобігти розпаду правлячого режиму. Нагадаємо, державне інформаційне агентство ЦТАК пов'язувало зсув Лі Ен Хо з поганим станом його здоров'я.

Джерело правильно передбачило події в минулому, в тому числі перші ядерні випробування КНДР 2006 року, за кілька днів до їх проведення, а також сходження Чана до влади.

Зміни у владі можуть провіщати найзначніші реформи в Північній Кореї за останні десятиліття. Так реформи можуть розпочатися зі створення ринкової економіки, оскільки попередні спроби не були вдалими.

"Лі Ен Хо був затятим прихильником військової влади, встановленої Кім Чен Іром", - розповіло джерело, додавши, що найбільшою проблемою було те, що він виступав проти того, що уряд візьме економіку під контроль.

Нагадаємо, цього тижня Кім Чен Ина було призначено маршалом республіки. Таким чином він зміцнив свою позицію лідера після смерті свого батька в грудні 2011 року. Крім того, він уже очолює Трудову партії Кореї і є Першим Головою Державного комітету оборони КНДР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram