ГоловнаСвіт

Китай зміцнює відносини з Африкою

Друга економіка світу запропонувала африканським країнам $20-мільярдний кредит.

Китай зміцнює відносини з Африкою
архивное фото
Фото: china.cn

Президент Китаю Ху Цзіньтао в четвер запропонував африканським країнам $20-мільярдний кредит, який буде виплачуватися протягом найближчих трьох років.

Про це повідомляє Reuters 19 липня.

Сума нинішнього кредиту вдвічі більша тієї, яку Китай надавав Африці протягом попередніх трьох років. Захід критикує уряд Пекіна, який користується тим, що в Африці багато бідних країн, щоб отримати доступ до багатих природних ресурсів континенту, таких як нафта, мідь і уран.

Ху відкинув ці звинувачення у своєму виступі у Великому залі народів у Пекіні, на якому були присутні лідери африканських країн, серед яких президент ПАР Джейкоб Зума і президент Екваторіальної Гвінеї Теодоро Обіанг Нгема, якого засуджують багато правозахисних груп, оскільки він вважається одним із найбільш корумпованих президентів у світі.

"Китай усім серцем і щиро підтримує африканські країни у виборі свого власного шляху розвитку, і буде всім серцем і щиро підтримувати їх можливості розвитку", - заявив Цзіньтао та додав, що Китай буде "продовжувати твердо стояти разом з африканським народом, і завжди буде йому гарним другом, гарним партнером і гарним братом".

Цзіньтао також зобов'язався "продовжувати розширювати допомогу країнам Африки, щоб африканський народ міг користуватися вигодами розвитку", але не сказав, до якої суми Китай має намір збільшити кредит африканським країнам.

У заключній промові китайський президент підкреслив, що нові кредити будуть підтримувати інфраструктуру, сільське господарство, виробництво та розвиток малого і середнього бізнесу в Африці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram