ГоловнаСвіт

Путіну дозволили не дотримуватися ПДР

У ДІБДР пояснили, чому автомобіль нинішнього президента РФ їхав на інавгурацію без номерів.

Путіну дозволили не дотримуватися ПДР

Церемонія інавгурації президента Росії 7 травня 2012 року була "протокольним заходом", через що "правила дорожнього руху не застосовувалися".

Так московська ДІБДР пояснила відсутність передніх номерів на "Мерседесі" Володимира Путіна, яким той приїхав на власну інавгурацію - майбутній президент отримав право їхати центром Москви без номерів.

У травні 2012 року в ДІБДР надійшло кілька заяв із проханням упізнати "Мерседес" із державними прапорами, що їхав 7 травня 2012 року в супроводі автомобілів охорони центром Москви, і притягнути водія машини до відповідальності. До заяв додавався запис телетрансляції церемонії інавгурації, де "Мерседес" Путіна не мав переднього номерного знака (задній номерний знак - Т125НУ199).

Відповідно до Кодексу про адміністративні правопорушення, водій "Мерседеса" порушив статтю 12.2, частина 2 (Керування транспортним засобом з порушенням правил встановлення на ньому державних реєстраційних знаків). В автомобілі без переднього номера - чорному "Мерседесі" - приїхав передавати повноваження і Дмитро Медведєв, який займав тоді посаду президента Росії.

15 липня 2012 року автор заяви отримав відповідь ДІБДР на запит про встановлення належності "Мерседеса" без номера. У Державтоінспекції заявникові відповіли, що надіслані зображення "не дозволяють ідентифікувати зазначені автомобілі, зокрема, визначити їхнього власника, а також визнати достовірність зображення".

За словами джерела в ДІБДР, на час проведення церемонії інавгурації 7 травня 2012 року "пересування кортежу голови держави відбувалося за повного перекриття дорожнього руху - в рамках проведення протокольного заходу". При цьому він навів як приклад парад Перемоги на Червоній площі і автомобільні перегони, коли на заздалегідь узгодженому маршруті повністю перекривають загальний дорожній рух "і військова техніка та гоночні автомобілі пересуваються без номерних знаків".

Тим часом, відповідь на запит заявник отримав через два місяці після подачі. За словами джерела, тепер поліцейські проводять службову перевірку, за підсумками якої співробітники, які готували відповідь на запит і зірвали обумовлений законом термін, будуть притягнуті "до дисциплінарної відповідальності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram