ГоловнаСвіт

У МНС РФ просять більше не відправляти гуманітарну допомогу в Кримськ

Глава відомства заявив, що збитки від повені оцінять до 18 липня.

У МНС РФ просять більше не відправляти гуманітарну допомогу в Кримськ
Фото: www.inzider.ru

Глава МНС Росії Володимир Пучков заявив, що існуючих засобів у Кримському районі достатньо для повного забезпечення населення, і попросив більше не відправляти гуманітарної допомогу до міста.

Про це він сказав 16 липня на селекторній нараді.

"Наразі в нас є вісім базових складських приміщень, які переповнені. Я висловлюю слова подяки за гуманітарну допомогу, проте попрошу відмовитися і не відправляти її в Кримськ", - наголосив міністр.

Він додав, що в дорозі ще перебуває безліч гуманітарних конвоїв, вантажі яких повністю забезпечать потреби жителів усього Кримського району.

Також Пучков заявив про подальше нарощування угруповання відомства в Кримському районі.

"1160 фахівців МНС прибувають у Кримський район для очищення потерпілих внаслідок повені будинків від сміття і бруду ", - повідомив Пучков.

На нараді він зажадав від підлеглих налагоджувати системи життєзабезпечення міста на постійній основі.

"Системи життєзабезпечення необхідно налагоджувати зараз за постійною схемою і переобладнати там, де вони працюють із тимчасової", - зазначив він.

За даними міністра, наразі в Кримському районі працюють 246 оціночних груп, що встановлюють ступінь руйнування домоволодінь.

"До 18 липня оцінку всіх постраждалих від повені домоволодінь мають завершити", - сказав міністр.

Окрім того, Пучков попросив керівництво ФМС Росії збільшити число своїх представників у Кримську, тому що близько 30% мешканців постраждалого від повені району не мають тут постійної реєстрації.

Нагадаємо, внаслідок повені в ніч проти 7 липня затоплено 7200 житлових будинків у містах Геленджик, Кримськ і Новоросійськ, у низці селищ Краснодарського краю. На місто Кримськ і сусідні станиці припав найбільший удар стихії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram