ГоловнаСвіт

В Єгипті плем'я бедуїнів узяло в заручники двох американців

Племена незадоволені поганим поводженням із боку Каїра.

На Синайському півострові в Єгипті плем'я бедуїнів узяло в заручники двох американських туристів і зажадало звільнити свого родича з тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє Reuters 13 липня з посиланням на джерела.

Джерела агентства сказали, що американців, чоловіка та жінку, зупинили бедуїни в центральному Синаї і разом зі своїм єгипетським гідом доставили у віддалене місце в горах.

Це не перший подібний випадок: в останні кілька місяців кількох туристів схопили місцеві племена, але через кілька годин після переговорів із владою їх звільнили цілими і неушкодженими.

Бедуїни неодноразово блокували доступ до міст і брали заручників, щоби продемонструвати уряду своє невдоволення поганим поводженням, а також вимагати звільнення своїх родичів із в'язниці. Так у лютому в Синаї було викрадено двох американок, але єгипетська влада домовилася про їхнє звільнення через кілька годин. Наприкінці травня аналогічний інцидент повторився з двома іншими американськими туристами, яких відпустили наступного дня.

Безпека в ізольованому регіоні пустелі погіршилася після повалення президента Хосні Мубарака внаслідок народного повстання в лютому 2011 року. Узбережжя Синаю є великим центром туризму в Єгипті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram