ГоловнаСвіт

Президент Афганістану закликав талібів кинути зброю

Карзай пропонує повстанцям стати частиною уряду.

Президент Афганістану закликав талібів кинути зброю
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Президент Афганістану Хамід Карзай закликав талібів кинути зброю, заявивши, що ісламський рух і його лідер повинні приєднатися до політичного процесу в Афганістані.

Про це повідомляє АР 12 липня.

Цей заклик є останнім у низці мирних закликів до талібів і їх лідера Мухаммеда Омара. Всі минулі прохання були проігноровані повстанцями, які відмовляються бути безпосередньою частиною уряду.

"Мулла Мухаммед Омар може вирушити в будь-яку частину Афганістану. Він може створити політичну посаду для себе, але він повинен кинути зброю", - сказав Карзай на прес-конференції в президентському палаці.

Мулла Омар перебуває в бігах з моменту вторгнення США до Афганістану наприкінці 2001 року. Талібан бореться з очолюваною США коаліцією і афганським урядом більше від десяти років. Угруповання відмовилося від мирних переговорів з Карзаєм, назвавши його маріонеткою США. Замість цього вони провели переговори безпосередньо з американськими офіційними особами. Вони припинили переговори на початку цього року, заявивши, що США порушили обіцянку звільнити афганських ув'язнених з Гуантанамо. Переговори досі не були відновлені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram