ГоловнаСвіт

Число загиблих і постраждалих від повені на Кубані зростає

Сім'ї загиблих отримають по 2 млн рублів.

Число загиблих і постраждалих від повені на Кубані зростає

Унаслідок повені в Кримському районі Краснодарського краю Росії постраждали понад 24 тисячі осіб.

Такі дані, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на прес-службу адміністрації краю, назвав губернатор регіону Олександр Ткачов. Раніше МНС РФ повідомляло про 12 тисяч постраждалих.

Кількість загиблих унаслідок повені, за останніми даними МВС, становить 171 особу. 159 тіл загиблих виявлено в Кримському районі, десять - в Геленджику і ще два - в Новоросійську. Сім'ям загиблих виплатять по мільйону рублів із федерального бюджету і ще по мільйону - з регіонального.

Тим часом, як повідомляє сайт адміністрації краю, п'ятеро жителів Кримська на вертольоті облетіли територію Неберджаєвьского водосховища, щоб перевірити чутки про нібито скидання води з нього на місто. Наголошено, мешканці переконалися у відсутності шлюзів, що, відповідно, технічно унеможливлює скидання води.

Нагадаємо, чутки про те, що причиною затоплення Кримська стало скидання води на місто з водосховища, щоб запобігти затопленню Новоросійська, поширилися в блогах із 7 липня. Згодом ці дані офіційно спростували Слідчий комітет і МНС РФ.

Повені в Краснодарському краї передували сильні зливи. 6 липня, як повідомляють, у регіоні випало до 300 міліметрів опадів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram