ГоловнаСвіт

Кількість жертв повені на Кубані сягнула 155 осіб

90% загиблих - літні люди.

Кількість жертв повені на Кубані сягнула 155 осіб
Фото: www.vesti.ru

Кількість жертв повені в Краснодарському краї зросла до 155 осіб.

Про це повідомляє регіональне управління МВС Росії. Більшість загиблих - близько 90% - літні люди.

За словами співрозмовника агентства, 139 тіл загиблих виявлено в Кримську, дев'ять - у Геленджику та два - в Новоросійську. Наразі 20 тіл загиблих залишаються невпізнаними. Крім того, ще чотири особи вважають зниклими безвісти.

На ранок 8 липня ситуація в Геленджику стабілізувалася. За словами представника міністерства курортів і туризму Краснодарського краю, "ситуація стабільна, світить сонце, курортний сезон триває, люди на пляжах". У місті тривають роботи з ліквідації наслідків повені: відновлено подачу газу і - частково - електрики. Наразі без електропостачання в Геленджику залишаються трохи більш ніж 10 тисяч осіб.

Місто Кримськ, яке найбільше постраждало від повені, залишається в складному становищі, вранці 8 липня там знову почався дощ. Мешканці затоплених будинків розмістилися в наметовому містечку, що його облаштувало МНС. Електрики немає на 60% території Кримська, влада обіцяє відновити електропостачання протягом трьох днів. Також у місті перебої з мобільним зв'язком.

Нагадаємо, причиною повені в Краснодарському краї стали сильні дощі в ніч проти 7 липня. За даними Гідрометцентру РФ, за добу в регіоні випала річна норма опадів. У підсумку, повідомляє крайове МНС, було затоплено близько 5200 будинків, в яких проживає 26,5 тисячі чоловік. До ліквідації наслідків повені залучено понад 2700 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram