ГоловнаСвіт

Кіпр запросив у Росії п'ять мільярдів євро в кредит

РФ зважатиме на рішення Євросоюзу, ухвалюючи власне про надання грошей, повідомили в міністерстві фінансів.

Кіпр запросив у Росії п'ять мільярдів євро в кредит
Фото: gazetavv.com

Росія отримала звернення від Кіпру на отримання кредиту обсягом 5 млрд євро, повідомив журналістів міністр фінансів РФ Антон Силуанов.

Директор департаменту державного боргу і державних фінансових активів міністерства фінансів РФ Костянтин Вишковський також повідомив журналістів, що Росія, ухвалюючи рішення про надання чергового кредиту Кіпру, зважатиме на рішення Євросоюзу.

Нагадаємо, раніше влада Кіпру звернулася до Міжнародного валютного фонду з проханням про участь структури в програмі надання країні екстреної фінансової допомоги у зв'язку з банківською кризою, що вибухнула в державі.

Наприкінці минулого року Росія надала Кіпру кредит на 2,5 млрд євро. Кошти виділено на 4,5 року під 4,5% річних. Представники кіпрського уряду повідомляли, що запропонована Москвою відсоткова ставка була значно нижчою від тих, які обговорювали з іншими потенційними кредиторами, зокрема, європейськими країнами, які пропонували 15% річних. Фінансова допомога знадобилася Кіпру після того, як у середині 2011 р. країна була практично ізольована від міжнародних боргових ринків. Прибутковість торгованих облігацій Кіпру різко підскочила на тлі бюджетної нестабільності і "пов'язаність" місцевого банківського сектору з Грецією, що перебуває в переддефолтному стані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram