ГоловнаСвіт

ООН стурбована зростанням світових цін на продовольство

Виробництво зернових істотно скоротиться.

ООН стурбована зростанням світових цін на продовольство
Фото: alternativenews.org

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) висловила занепокоєння, що світові ціни на продукти харчування зростуть у зв'язку зі зростанням цін на американську кукурудзу і сою, урожай яких скоротився через вплив посушливої погоди.

Про це повідомляє Reuters 5 липня.

"Ми не виключаємо подальшого зростання цін і посилення волатильності цін до врожаю в США. Найближчі пару місяців будуть досить нестабільними", - заявив старший економіст і провідний зерновий аналітик ФАО Абдолреза Абасссіян.

ФАО в своєму щомісячному звіті заявила, що продовольчий індекс ФАО, який вимірює щомісячні зміни цін на зернові, олійні культури, молочні продукти, м'ясо і цукор, в середньому становив 201 пункт у червні проти 205 пунктів у травні.

Згідно з прогнозами ФАО, виробництво зернових у світі скоротиться до 2,396 млрд метричних тонн (2,64 млрд тонн), що на 23 млн тонн менше за попередню оцінку. ФАО також знизила прогноз виробництва кукурудзи в США до 350 млн тонн, що на 25 млн тонн менше за попередній прогноз, але на 36 млн метричних тонн, або на 11,5% вище, ніж 2011 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram