ГоловнаСвіт

1,4 млн жителів Сомалі потерпають від голоду

Гуманітарна організація просить світову спільноту допомогти.

1,4 млн жителів Сомалі потерпають від голоду
Фото: EPA/UPG

Гуманітарна організація Save the Children (Врятуйте дітей) вважає, що смертельна комбінація конфліктів армії та повстанців, низький рівень опадів і прогнозований пізній збір урожаю загрожують сотням тисяч сомалійців голодом, незважаючи на зусилля організації з надання гуманітарної допомоги.

Про це повідомляє Reuters 5 липня.

Міжнародна організація заявила, що багато хто з 1,4 мільйона сомалійців, які стали вимушеними біженцями через посуху і сутички урядових військ із повстанськими угрупованнями, потерпають від нової кризи. Біженці залежать від добрих урожаїв, які дозволяють зберігати низькі ціни на продукти харчування.

"Після (торішньої) скрути величезна кількість сомалійських сімей не в змозі впоратися з наслідками цьогорічної посухи", - заявила представник Save the Children у Сомалі Соня Замбакідес.

Благодійна організація попросила світову спільноту збільшити фінансування і допомогти подолати основні причини регулярних продовольчих криз у Сомалі.

"Нам потрібно поступово змінювати підхід до Сомалі: переходити з простого реагування на надзвичайні ситуації до довгострокових зобов'язань з вирішення проблем, які призводять до цих ситуацій", - резюмувала Замбакідес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram