ГоловнаСвіт

В Іраку тривають атаки проти шиїтів

Число жертв зростає.

В Іраку тривають атаки проти шиїтів
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Поліція Іраку заявила, що внаслідок вибуху двох бомб біля міста Кербела загинули чотири людини і 21 людина отримала поранення.

Про це повідомляє Reuters 3 липня.

Атака за 80 км на північний захід від Багдада є останньою в серії вибухів в Іраку, спрямованих проти шиїтських віруючих. Днями шиїтські паломники в Кербелі святкуватимуть день народження важливого імама (духовної особи) Муси аль-Кадіма.

Збільшення числа нападів на шиїтів останніми тижнями спричиняє побоювання, що в країні може спалахнути хвиля насильства на релігійному ґрунті. Релігійне напруження в Іраку зросло після виведення американських військ у грудні 2011-го. Розбіжності між шиїтським, сунітським і курдським блоками також зумовили політичну кризу. Напади сунітських бойовиків на шиїтів загрожують зірвати операцію з розподілу влади між блоками. "Аль-Каїда" в Іраку взяла на себе відповідальність за деякі вибухи, спрямовані проти шиїтських паломників.

За офіційними даними, минулого місяця щонайменше 237 осіб було вбито і 603 поранено в терактах. Найгірший напад стався 13 червня, коли внаслідок вибухів загинули понад 70 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram