ГоловнаСвіт

Індія: понад 2 мільйони осіб постраждали через повені

Наразі тривають пошуково-рятувальні операції.

Індія: понад 2 мільйони осіб постраждали через повені
Фото: EPA/UPG

Щонайменше 77 осіб загинули та близько двох мільйонів постраждали через зливові дощі, які спричинили повені в північно-східному індійському штаті Ассам, що відоме своїм всесвітньо знаним чаєм.

Про це повідомляє Reuters 2 липня.

Унаслідок затяжних дощів річка Брахмапутра і багато її приток вийшли з берегів, змиваючи тисячі будинків, що були виготовлені переважно з бамбука та соломи, а також дороги, мости та лінії електропередач. Влада надала притулок, їжу та ліки тисячам людей, які залишилися без даху над головою, а також розгорнула мобільні медичні бригади, щоб запобігти спалаху захворювань.

"Люди Ассам зіштовхнулися з однією з найгірших повеней за останній час", - заявив прем'єр-міністр Індії Манмохан Сінгх у Гувахаті, головному місті Ассам, після польоту над територіями, які постраждали від повені.

Сотні солдатів і рятувальників із Національної групи реагування на стихійні лиха було скеровано для порятунку та надання допомоги, тоді як військові вертольоти витягали людей із води та скидали продукти.

"Тільки-но ми завершимо пошуково-рятувальні операції, то зосередимо нашу увагу на відновленні пошкодженого внаслідок повені", - зазначив Сінгх.

Дощ припинився, але в багатьох річках рівень води залишається небезпечно високим.

Велика частина національного парку Казіранга, відомого своїми однорогими носорогами, опинилася під водою, через що тварини були змушені перейти на більш високі місця. Місцеві лісники сказали, що браконьєри вже вбили одного носорога, який вийшов за територію парку, і забрали його ріг.

Сингх призначив 100 тисяч рупій (1800 доларів) компенсації кожній із родин, члени якої загинули внаслідок повеней.

"До сьогодні померли 77 осіб. Ми переживаємо складні часи", - заявив міністр сільського господарства й офіційний представник Ассам Ніламоні Сен Дека.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram