ГоловнаСвіт

У Мексиці ввели "сухий закон" через вибори

Мешканці країни обирають все політичне керівництво в один день.

У Мексиці ввели "сухий закон" через вибори
Фото: http://skoro2012.ru

У Мексиці відкрилися більше ніж 140 тисяч виборчих ділянок на загальних виборах.

Виборцям належить визначити, хто очолить країну на найближчі шість років, а також обрати шість губернаторів штатів, мера столиці країни, 579 депутатів і 876 голів муніципальних утворень.

За оцінкою Федерального виборчого інституту Мексики, ці вибори стануть наймасштабнішими в історії країни, в них візьмуть участь близько 80 мільйонів осіб, з яких 3,5 мільйона прийдуть до виборчих урн вперше.

На пост глави держави претендують чотири кандидати - Енріке Пенья Ньєто, Андрес Мануель Лопес Обрадор, Хосефіне Васкес Мота і Габріель Куадрі.

За виборами в Мексиці стежать в цілому 31,4 тисячі спостерігачів, серед них майже 700 спостерігачів з 66 держав світу.

Традиційним обмеженням, про яке влада сповістила заздалегідь, стало введення "сухого закону" в день голосування. Наприклад, у Мехіко алкогольні напої не можна купити з опівночі суботи. Заборона триватиме до кінця неділі. Це стосується і пива. Заборона діє не тільки для торговельних точок, а й для барів, ресторанів, пивних, нічних клубів і дискотек.

Підрозділи мексиканської армії, Військово-морських сил і федеральної поліції посилили контроль за низкою територій країни з метою запобігання інцидентам під час голосування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram