ГоловнаСвіт

Територію Москви збільшили вдвічі

Столиця Росії межуватиме з Калузької областю.

Територію Москви збільшили вдвічі

Територія Москви з 1 липня 2012 р збільшилася в 2,4 рази за рахунок приєднання майже 150 тис. га, які раніше відносилися до Московської області.

Розширившись на південь і південний захід, столиця РФ тепер межуватиме не тільки з Московською, але і з Калузької областю.

Якщо до 1 липня 2012 р Москва ділилася на 10 адміністративних округів і 125 районів, то тепер зазнає змін і адміністративно-територіальний поділ міста.

Всього до столиці переходить 21 муніципальне утворення, в тому числі два міських округи - Троїцьк і Щербинка, а також 19 міських і сільських поселень, що входили до Подільського, Ленінського і Нарофомінського районів Підмосков'я. Також до Москви відходить частина території Одинцовського і Красногорського районів Підмосков'я.

Кількість адміністративних округів збільшується з 10 до 12 - нові території Москви розділені на два адміністративні округи - Новомосковський і Троїцький. Наразі цими округами керує одна префектура під головуванням Олексія Челишева, який раніше очолював префектуру Південно-Західного адміністративного округу Москви.

На приєднаних територіях мешкає близько 230 тис. громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram