ГоловнаСвіт

В Ізраїлі заарештували вандалів, які осквернили меморіал жертвам Голокосту

Затримані виявилися ультраортодоксальними євреями.

В Ізраїлі заарештували вандалів, які осквернили меморіал жертвам Голокосту
Фото: EPA/UPG

Ізраїльська поліція повідомила у вівторок про арешт трьох ультраортодоксальних євреїв за підозрою в оскверненні музею Голокосту "Яд-Вашем" в Єрусалимі антисіоністськими написами два тижні тому.

Про це повідомляє Reuters 26 червня.

Прес-секретар поліції Мікі Розенфельд сказав, що чоловіки віком 18, 26 і 27 років перебувають у ультра-ортодоксальній групі, яка виступає проти існування Ізраїлю й часто вдається до вандалізму. Сьогодні затриманим також висунуть звинувачення в суді.

Деякі графіті, написані на івриті, звинувачують засновників Ізраїлю в таємному заохоченні вбивства шести мільйонів євреїв нацистами під час Другої світової війни з метою прискорити створення єврейської держави 1948 року.

Один із написів свідчить: "Якби Гітлера не було, сіоністи його вигадали б".

В іншому написі йдеться: "Спасибі Гітлеру за чудовий Голокост, організований для нас. Тільки завдяки йому ми отримали державу від ООН".

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху назвав гасла обурливими і сказав, що важко повірити, що "людина здатна написати такі речі".

Деякі ультраортодоксальні євреї вважають сучасний Ізраїль чимось неприйнятним, вважаючи, що створенню єврейської держави має передувати пришестя Месії.

Музей "Яд-Вашем" засновано в Єрусалимі 1953 року. Його часто відвідують іноземні лідери, які покладають вінки жертвам Голокосту в Залі Пам'яті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram