ГоловнаСвіт

Карзай закликає до боротьби з корупцією

Британська газета критикує уряд Афганістану.

Карзай закликає до боротьби з корупцією
архивное фото

Президент Афганістану Хамід Карзай у четвер закликав парламент боротися з хабарництвом і кумівством, які підривають міжнародну довіру до його уряду.

Про це повідомляє Reuters 21 червня.

Карзай, виступаючи на спеціально скликаному засіданні парламенту з протидії політичним опонентам і вирішення численних завдань, що стоять перед країною перед виведенням військ НАТО 2014 року, наголосив на необхідності більш тісної єдності уряду.

"Кумівство, трибалізм, партійність, націоналізм - це всі невдачі уряду, для вирішення яких необхідна ваша співпраця", - заявив Карзай.

"Кожного співробітника уряду, який досягає високого рангу, поважають не через його позиції, а тому, скільки у нього озброєних людей і машин", - сказав він.

Нагадаємо, в липні країни-донори зберуться в Токіо, щоб ухвалити рішення про майбутню зовнішню підтримку відбудови і розвитку Афганістану, який, як і раніше, дуже залежить від допомоги інвесторів. Президент Афганістану Хамід Карзай заявив, що країни-донори, імовірно, виділять Афганістану $4 млрд на громадянську допомогу.

"Корупція досягла апогею в цій країні - захоплення громадської та державної власності, безкарність... Все це - хвороби Афганістану. Уряд має вилікувати всі ці хвороби. Якщо їх вилікувати, то Афганістан буде незалежним і розвиненим. Якщо не лікувати, наше життя залишатиметься тяжким", - сказав він.

Президент перебуває під тиском західних покровителів, які вимагають посилити заходи з боротьби з хабарництвом. Країни-донори хочуть переконатися, що їхні гроші не буде розтрачено шахрайським шляхом. Західні дипломати говорять, що резолюцію, яка закликає до більшої відповідальності уряду, буде ухвалено на саміті в Токіо.

Під час виступу Карзая в британській газеті Telegraph з'явилося повідомлення активістів з боротьби з корупцією, які критикують уряд Афганістану за $3-мільярдну нафтову угоду компанії, якою керують двоє двоюрідних братів Карзая.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram