ГоловнаСвіт

Переможці грецьких виборів сформували уряд

Прем'єром призначили лідера "Нової демократії".

Переможці грецьких виборів сформували уряд
Фото: EPA/UPG

Лідер грецької соціалістичної партії ПАСОК Євангелос Венізелос оголосив, що в Греції сформовано новий уряд.

Про це повідомляє Reuters.

Bloomberg передає, що лідера "Нової демократії" Антоніса Самараса сьогодні буде приведено до присяги як прем'єр-міністра Греції.

За словами Венізелоса, склад кабінету міністрів буде оголошено до кінця сьогоднішнього дня. За даними місцевих телеканалів, главу найбільшого в Греції комерційного банку National Bank of Greece Василіса Рапаноса вже призначено на пост міністра фінансів.

Першочерговим завданням нового уряду, на думку Венізелоса, стане створення групи з перегляду умов отримання фінансової допомоги від міжнародних кредиторів у розмірі 130 млрд євро.

Нагадаємо, що до формування нового уряду лідер партії "Нова демократія" Антоніс Самарас, яка перемогла на парламентських виборах, приступив позавчора, 18 червня. Лідер лівоцентристської партії ПАСОК Євангелос Венізелос тоді закликав до швидкого створення коаліційного уряду. А лідер ліворадикального блоку СІРІЗА Алексіс Ціпрас заявив, що блок не буде брати участь у правлячій коаліції. Замість цього він планує зосередитися на опозиційній діяльності у парламенті.

Зазначимо також, згідно з остаточними результатами парламентських виборів, "Нова демократія" отримала 29,65% голосів і 129 місць у парламенті. У ліворадикального блоку СІРІЗА - 26,9% голосів і 71 місце в парламенті. Лівоцентристська партія ПАСОК отримала 12,28% і 33 місця в парламенті, "Незалежні греки" - 7,51% і 20 місць, "Золота зоря" - 6,92% і 18 місць, "Демократичні ліві" - 6,25% і 17 місць, Комуністична партія Греції - 4,5% і 12 місць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram