ГоловнаСвіт

Папа Римський закликає покласти край нападам на християн у Нігерії

Ісламістська секта сприяє розпалюванню міжрелігійного конфлікту.

Папа Римський закликає покласти край нападам на християн у Нігерії
архивное фото

Папа Римський Бенедикт XVI у середу закликав до негайного припинення "терористичних актів" проти християн у Нігерії і закликав усі сторони уникати репресій.

Про це повідомляє Reuters 20 червня.

Ескалація насильства викликала побоювання більш широкого релігійного конфлікту в країні, яка оговтується після нападів ісламістської секти "Боко Харам" на церкви, урядові будівлі і інші установи. Рух, схожий на "Талібан", в рамках своєї кампанії провокує християнсько-мусульманські конфлікти з метою створення автономної ісламської держави в Нігерії.

Щонайменше 40 людей загинули в результаті сутичок між мусульманами і християнами, що проживають в північному місті Кадуна у вівторок. Згідно з даними Червоного Хреста в Нігерії, причиною сутичок стали атаки ісламістів на три християнські церкви.

"Я з глибоким занепокоєнням стежу за новинами з Нігерії, де продовжуються терористичні акти, особливо проти християн. Я звертаюся до відповідальних за насильство з проханням негайно припинити проливати кров невинних", - заявив Папа на своїй щотижневій загальній аудієнції.

Він закликав усі угруповання Нігерії уникати "шляху вендети" і працювати над створенням мирного суспільства, де люди зможуть вільно сповідувати свою релігію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram