ГоловнаСвіт

Чавес напророкував собі перемогу на президентських виборах

Опозиціонер розраховує на перемогу завдяки молодості й енергії.

Чавес напророкував собі перемогу на президентських виборах
архивное фото

Президент Венесуели Уго Чавес передбачив, що виграє президентські вибори в жовтні 2012 року із 60% голосів після того, як нове опитування засвідчило, що він лідирує з великим відривом, повідомляє Reuters.

Опитування, яке провів дослідницький центр Datanalisis, засвідчило, що 43,6% виборців країни підтримують Уго Чавеса, тоді як його опонент від коаліції Енріке Капрілес може отримати 27,7% голосів.

"Опозиція знає, що ми збираємося перемогти на виборах. Ми повинні перемогти нокаутом. Ми збираємося перемогти на виборах, отримавши понад 60% голосів", - заявив Чавес на державному телебаченні.

Утім, відповідно до опитування Datanalisis за попередній місяць, розрив між опонентами скоротився до 15,9% голосів порівняно із 17,2% у травні. Частка виборців, які не визначилися з вибором, також суттєва - 28,7%.

57-річний Чавес, який протягом останнього року боровся з онкологічним захворюванням, як і раніше, популярний серед населення країни завдяки витратам на соціальне забезпечення і міцному емоційному зв'язку з бідною більшістю країни. Але Капрілес розраховує схилити чашу терезів на свою користь завдяки образу молодості й енергії, який приваблює народні маси під час передвиборної кампанії.

Кандидат від опозиції хоче покласти край радикальній державницькій політиці Чавеса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram