ГоловнаСвіт

Євросоюз готує нові санкції щодо Білорусі

Дипломат вважає, що заборони можуть вплинути на великий бізнес країни.

Євросоюз готує нові санкції щодо Білорусі

Євросоюз готує новий блок санкцій щодо Білорусі, які можуть торкнутися великого бізнесу країни.

Про це заявив глава Гендиректорату Єврокомісії зі Східної Європи, Південного Кавказу і Центральної Азії Ганнао Віганд.

"Ситуація з дотриманням прав людини в Білорусі залишається неприйнятною, тому продовження посилення режиму санкцій, зокрема розширення заборони на в'їзд до Європи залишається досить імовірним", - підкреслив він.

За словами європейського чиновника, звільнення декількох політв'язнів, зокрема, кандидата в президенти на останніх виборах Андрія Санникова і його сподвижника Дмитра Бондаренка, недостатньо для зміни ситуації.

"Ми не вважаємо, що наступний крок щодо поліпшення відносин має робити Євросоюз. М'яч все ще перебуває на полі Мінська", - сказав він.

За його словами, ЄС може заборонити європейському бізнесу вести справи з білоруським підприємцем Олександром Мошенським, який, імовірно, "фінансує режим Лукашенка і отримує незаконні пільги від влади Білорусі".

Останній блок санкцій Євросоюзу проти Мінська набрав чинності 24 березня. Зокрема, країни ЄС внесли до "чорного списку" двох великих білоруських бізнесменів та компанії, які їм належать, - керівника групи Юнівест-М Анатолія Тернавського і власника футбольного клубу "Динамо-Мінськ", а також главу групи компаній Трайпл, що працюють над імпортом та переробкою нафти, Юрія Чижа.

Нагадаємо, в січні 2011 року Європарламент ухвалив резолюцію про заборону в'їзду в Європу білоруським чиновникам, суддям та керівникам силових структур, які причетні до розгону демонстрації після виборів президента Білорусі 19 грудня. Протягом року санкції були неодноразово розширені.

23 березня на засіданні в Брюсселі глави МЗС 27 країн ЄС схвалили нові санкції проти Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram