ГоловнаСвіт

Сирія звинувачує повстанців у перешкоджанні допомозі мирним жителям

Глава наглядової місії ООН стурбований становищем населення в Хомсі.

Сирія звинувачує повстанців у перешкоджанні допомозі мирним жителям
архивное фото
Фото: glavcom.ua

Уряд Сирії заявив у вівторок, що намагався евакуювати мирне населення з міста Хомс і звинуватив бойовиків у перешкоджанні зусиллям доставити людей у безпечне місце.

Про це повідомляє Reuters 19-го червня.

Активісти опозиції говорять, що армія посилила обстріл житлових кварталів міста Хомс, який є центром повстання проти президента Сирії Башара аль-Асада. Глава наглядової місії ООН в Сирії генерал Роберт Муд сказав, що турбується про мирне населення, яке опинилася в Хомсі.

Жителі Хомса кажуть, що третє за величиною місто Сирії оточене армією і по ньому ведеться мінометний і артилерійський вогонь майже щодня з початку червня.

Десятки тисяч людей уже втекли до інших міст, щоб уникнути бомбардування і вуличних боїв.

"У співпраці з місцевою сирійською владою в місті Хомс були встановлені контакти з керівництвом міжнародних спостерігачів, щоб вивезти цих сирійських громадян. Але зусилля спостерігачів не закінчилися успішно .... тому що збройні терористичні групи (повстанці) перешкоджають їх зусиллям", - заявило Міністерство закордонних справ Сирії.

МЗС Сирії також звинуватило повстанців у використанні цивільних осіб в якості "людського щита".

Сирійська обсерваторія з прав людини заявила в суботу, що близько 10 тисяч родин у Хомсі опинилися під вогнем сирійської армії і сил безпеки. Згідно з даними обсерваторії, десятки поранених знаходяться в небезпеці через відсутність медичного устаткування. Директор обсерваторії Рамі Абдельрахман каже, що уряд Сирії через ООН передав повстанцям повідомлення, в якому пропонує їм угоду, якщо вони здадуть зброю і здадуться в полон. Але в повідомленні не йдеться про евакуацію сімей.

Обсерваторія повідомляє, що обстріл кількох районів Хомса триває у вівторок, і одного солдата було вбито під час сутичок між армією і повстанцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram