ГоловнаСвіт

Главу румунського уряду звинуватили в плагіаті

Понту заявляє, що готовий пройти всі перевірки.

Главу румунського уряду звинуватили в плагіаті
Виктор Понта
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністра Румунії Віктора Понту звинуватили в плагіаті при написанні кандидатської дисертації в університеті Бухареста 2003 року.

За даними румунського видання "Натура", більше ніж половина з написаних ним 432 сторінок, присвячених Міжнародному кримінальному суду, були копією вже існуючих документів.

Сам політик заперечує висунуті проти нього звинувачення.

"Я готовий пройти всі види перевірок", - заявив Понту.

Нагадаємо, в травні міністр освіти Румунії Іоанн Манг, якого звинуватили в плагіаті, пішов у відставку. Його підозрюють у копіюванні кількох наукових праць японських і тайваньських вчених.

Зазначимо також, що президент Угорщини Пал Шміт подав у відставку у квітні після того, як преса викрила його в плагіаті. 30 березня Шміта було позбавлено наукового ступеня за невідповідність написаної ним роботи професійним та етичним критеріям.

Раніше, викритого в плагіаті екс-міністра оборони ФРН Карла-Теодора цу Гуттенберга оштрафували на 20 тис. євро за порушення авторських прав. Цу Гуттенберг подав у відставку зі свого поста в березні 2011 року. Перед цим він відмовився від наукового ступеня кандидата наук, а потім і університет Байройта позбавив екс-міністра кандидатського ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram