ГоловнаСвіт

Країни "великої двадцятки" закликають Європу швидше подолати кризу

Баррозу заявив, що ЄС "не потребує повчань".

Країни "великої двадцятки" закликають Європу швидше подолати кризу
Фото: podrobnosti.ua

Провідні економічні країни вимагають від членів єврозони докласти більш інтенсивних зусиль з метою подолання боргової кризи.

У проекті заключного комюніке саміту країн "великої двадцатки" в мексиканському Лос-Кабосі європейські країни обіцяють зробити все необхідне для того, щоб заспокоїти фінансові ринки, повернути довіру інвесторів і забезпечити стабільне економічне зростання.

США, Китай, Індія та Південна Корея висловили глибоку стурбованість тим, що боргова криза в єврозоні лише посилюється і таким чином створює загрозу для всієї світової економіки.

Канцлер ФРН Анґела Меркель, проте, рішуче відкинула односторонні звинувачення на адресу Європи. Вона підкреслила, що боргова криза - проблема не одних тільки європейців. "Кожен континент має внести свій вклад. Тут на саміті ще всім треба буде виконати свою домашню роботу", - зазначила вона.

Голова Ради ЄС Херман Ван Ромпей також відкинув критику на адресу однієї тільки Європи. Він підкреслив, що "для врегулювання кризи потрібен час, бо тут немає простих рішень і працювати як пожежна бригада недостатньо".

Зі свого боку голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що Європа не потребує повчань. "Відверто кажучи, ми приїжджаємо на ці зустрічі не для того, щоб слухати повчання про демократію та економічну політику", - сказав він. Баррозу також нагадав про те, що витоки нинішньої кризи знаходяться не де-небудь, а в Північній Америці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram