ГоловнаСвіт

Єгипетський парламент буде розпущено

Парламентські вибори пройшли усупереч правилам Конституції.

Єгипетський парламент буде розпущено
архивное фото
Фото: EPA/UPG

Ухвала Конституційного суду Єгипту, оприлюднена в четвер, означає, що всю нижню палату парламенту Єгипту буде розпущено і відбудуться нові вибори, повідомляє Reuters 14 червня з посиланням на голову суду Фарука Солтана.

"Постанова (суду) стосовно парламенту включає розпуск нижньої палати парламенту загалом, тому що закон, згідно з яким було проведено вибори, суперечить правилами Конституції", - сказав Солтан, виступаючи за два дні до президентських виборів.

Він також заявив, що постанова суду є обов'язковою для всіх інститутів держави, додавши, що відповідальність за проведення нових виборів лягає на плечі виконавчої влади Єгипту.

Нагадаємо, що в другий тур президентських виборів у Єгипті, запланований на 16-17 червня, вийшли кандидат від ісламістської партії "Брати-мусульмани" Мухаммед Мурсі й Ахмед Шафік, останній прем'єр-міністр при президенті Хосні Мубарак, якого скинули під час "арабської весни". Суд у Каїрі засудив екс-президента Єгипту Хосні Мубарака до довічного ув'язнення. Таким чином, суд визнав його винуватим у співучасті у вбивстві демонстрантів під час торішніх цивільних хвилювань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram