ГоловнаСвіт

Учасники "Маршу мільйонів" вимагають відставки Путіна

На мітингу в Москві ухвалили "Маніфест вільної Росії".

Учасники "Маршу мільйонів" вимагають відставки Путіна
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Учасники мітингу на проспекті Сахарова в Москві ухвалили "Маніфест вільної Росії".

Текст документа зачитала зі сцени ведуча акції Євгенія Чирикова.

Як стало відомо, серед вимог маніфесту - відставка президента РФ Володимира Путіна, затвердження нового закону про парламентські вибори й нові вибори в Держдуму, а також ухвалення Конституції, яка обмежує термін перебування однієї людини на посту президента одним шестирічним або двома чотирирічними строками.

Ухваленням маніфесту завершилася основна частина мітингу, який розпочався близько 14:30. Потім на проспекті Сахарова почався концерт.

На мітингу виступили координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов, політик Борис Нємцов, депутати від "Справедливої Росії" Ілля Пономарьов і Геннадій Гудков, журналістка Ольга Романова, письменник Дмитро Биков, молодий учений Григорій Колюцький, колишній поліцейський Роман Хабаров, колишній в'язень Сергій Мохнаткін, муніципальний депутат Олена Ткач та інші. Вели мітинг Євгенія Чирикова і справорос Дмитро Гудков. Ближче до кінця виступів люди почали масово покидати мітинг.

Нагадаємо, "Марш мільйонів" почався близько полудня зі збору учасників на Страсному бульварі. Потім опозиціонери пройшли до проспекту академіка Сахарова, де о 14:30 почався мітинг. За оцінкою ГУ МВС у Москві, в ході взяли участь до 18 тисяч осіб, а на мітинг залишилися близько 15 тисяч. Сергій Удальцов зі сцени заявив про 100 тисяч учасників, а Ілля Пономарьов - про 200 тисяч. Різні очевидці говорили про 30-60 тисяч учасників мітингу.

Крім Москви, акції опозиції 12 червня пройшли в Калінінграді, Оренбурзі, Барнаулі, Уфі, Тюмені й інших містах Росії. Кількість учасників акції в жодному з міст не перевищило 300 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram