ГоловнаСвіт

"Марш мільйонів" підтримали в Петербурзі

Опозиційні лідери виступають із кузова вантажівки.

"Марш мільйонів" підтримали в Петербурзі
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Учасники опозиційного "Маршу мільйонів" у Санкт-Петербурзі почали ходу вулицею Жуковського.

Активісти на чолі колони розтягнули багатометрове полотнище кольорів державного прапора Росії. За ними несуть прапори рухів, що беруть участь у ході. Багато хто тримає в руках білі повітряні кульки, практично кожен учасник прикрасив себе білими стрічками чи іншими білими аксесуарами. При цьому опозиціонери скандують антиурядові гасла.

Поліцейські оточили вулицю і контролюють рух колони, всередині якої їде невелика вантажівка. З кузова машини виступають лідери опозиціонерів. Замикають ходу кілька автобусів і легкових автомобілів поліції, в яких перебувають співробітники ОМОН.

Наразі затримань не було, акція минає доволі спокійно.

Нагадаємо, близько опівдні "Марш мільйонів" розпочався в Москві. З першої години дня учасники йшли ходою бульварами від кінотеатру "Пушкінський" до проспекту Сахарова, а близько 14:30 почався мітинг. Після мітингу на сцені виступлять музиканти, зокрема Гліб Самойлов і Noize MC. Згідно з домовленістю організаторів з мерією Москви, захід має закінчитися о 18:00.

За оцінкою ГУ МВС Москви, в акції беруть участь до 18 тисяч осіб. Очевидці кажуть про 50-60 тисяч учасників, Сергій Удальцов зі сцени заявив про 100 тисяч, а Ілля Пономарьов - про 200 тисяч осіб, які прийшли на мітинг. Заявлене число учасників "Маршу мільйонів" - 50 тисяч осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram