ГоловнаСвіт

Сирійські війська обстрілюють міста

Кількість жертв насильства режиму Асада зростає.

Сирійські війська обстрілюють міста
Фото: EPA/UPG

Сирійська обсерваторія з прав людини заявила, що сирійські урядові війська обстріляли опорні пункти опозиції в провінціях Хомс і Дейр-ез-Зор і зіткнулися з повстанцями, внаслідок чого загинули 29 людей.

Про це повідомляє Reuters 11-го червня.

Обсерваторія, яка стежить за сирійською ситуацією через десятки джерел всередині країни, повідомила, що шість членів сил безпеки були вбиті в боях з повстанцями в місті Ель-Ашаара в провінції Дейр-ез-Зор. Ще п'ять осіб, серед яких і дезертир, були вбиті під час артилерійського обстрілу міста. Четверо інших військових і один мирний житель були вбиті під час вибуху в північній частині міста Ідліб. Інші загинули в локальних сутичках по всій Сирії.

У центрі країни повстанці з Вільної сирійської армії активізували напади на війська, лояльні президенту Башару Асаду. У відповідь урядова армія обстріляла міста Растан і Хомс і провела наступ армії в провінціях Хама та Ідліб.

Зусилля ООН зі встановлення миру в Сирії, де антиурядові дії приймають дедалі більше насильницький характер, ні до чого не призвели. Обидві сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

За даними ООН, солдати й ополченці, вірні Асаду, вбили щонайменше 10 тисяч людей. Уряд Асада оцінює свої власні втрати в більш ніж 2600 померлих. Асад звинувачує в насильстві неназвані терористичні угруповання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram