ГоловнаСвіт

Німеччина збільшить кількість жінок в армії

Зараз бундесвер знаходиться в процесі реформування.

Німеччина збільшить кількість жінок в армії
Фото: newsfiber.com

У збройних силах Німеччини планують збільшити кількість жінок, які число проходять службу. Про це в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag розповів генерал-інспектор (аналог начальника генштабу) бундесверу Фолькер Вікер.

За словами Вікера, частка жінок в особовому складі збільшиться з нинішніх 9% до 15-ти. Переважно збільшення торкнеться бойових підрозділів. Крім того, очікують, що на 50% з жінок складатимуться медсанчастини, проте такого показника майже досягли вже зараз.

У зв'язку із зростанням набору жінок у збройних силах планують збільшити кількість дитячих садків, щоб військовослужбовці могли більше часу проводити зі своїми родинами. Тим часом в які саме терміни повинні відбутися реформи, Вікер не уточнив.

Зараз бундесвер знаходиться в процесі реформування. Згідно з планами, ухваленими ще за попереднього міністра оборони Карла-Теодора цу Гуттенберга, з метою підвищення ефективності чисельність збройних сил має бути скорочена з 240 тисяч до 185 тисяч осіб. Крім того, 2011 року в країні було скасовано обов'язковий призов і альтернативна служба.

За словами генерал-інспектора, жінок допустили до служби в бойових підрозділах тільки 2001 року. До цього вони значилися в медсанчастинах і військових ансамблях. Тим часом не всі в Німеччині позитивно ставляться до проходження служби жінками. Так, 2011 року керівник Інституту державної політики в Алберсроде Ерік Ленерт виступив проти набору жінок у збройні сили, наполягаючи, що їх фізичні дані не відповідають критеріям. Приводом до його заяви стала загибель на борту навчального парусника ВМС "горх Фок" курсантки Зари Лени Зеєле.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram