ГоловнаСвіт

У Сирії за добу вбито понад 80 людей

Серед убитих є жінки та діти.

У Сирії за добу вбито понад 80 людей
Фото: http://www.ridus.ru

Внаслідок сутичок між урядовими військами та опозицією в Сирії 9 червня загинули понад 80 мирних жителів, серед яких жінки та діти.

Правозахисна організація Syrian Observatory for Human Rights нарахувала 83 загиблих, тимчасом як за даними опозиціонерів жертвами стали 96 мирних жителів.

У провінції Хомс, повідомляє Syrian Observatory for Human Rights, внаслідок бомбардувань, стрілянини і тортур загинули 29 людей.

У провінції Дераа загинули 23 людини, з них 20 (серед яких десять жінок і троє дітей) стали жертвами нічного бомбардування.

Зіткнення продовжилися 10 червня. Щонайменше чотири людини, серед яких два мирних жителя, загинули, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на Syrian Observatory for Human Rights.

Виступи проти режиму президента Башара Асада почалися в Сирії в березні 2011 року. Від тоді жертвами сутичок, за даними ООН, стали більше ніж 10 тисяч людей, а за оцінками сирійських активістів - понад 13 тисяч.

Рада безпеки ООН неодноразово намагалася ввести санкції проти Сирії, проте Росія та Китай їх ветували. 9 червня міністр закордонних справ Сергій Лавров заявив, що Москва не погодиться санкціонувати в Радбезі ООН застосування сили в Сирії, а також спростував повідомлення про постачання Росією зброї до близькосхідних держав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram