ГоловнаСвіт

Єврокомісія не задоволена можливим уведенням прикордонного контролю

У комісії сподіваються, що дискусія триватиме.

Єврокомісія не задоволена можливим уведенням прикордонного контролю

Європейська комісія розчарована рішенням міністрів внутрішніх справ ЄС про можливість поновлення контролю на кордонах всередині Шенгенської зони.

Про це заявила комісар ЄС із питань внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем.

"Ми висловили розчарування комісії, це не те, що ми хотіли", - сказала комісар.

Вона зазначила, що комісія пропонувала створити загальноєвропейський механізм оцінки ризиків, який давав би обов'язкові до виконання рекомендації з приводу запровадження або ж ні прикордонного контролю на внутрішніх кордонах ЄС, проте в підсумку міністри вирішили відмовитися від таких пропозицій, зберігши за країнами-членами право вирішувати на власний розсуд.

"Ми сподіваємося, що робота триватиме, Рада погодилася проконсультуватися з Європарламентом", - зазначила Мальмстрем.

Тим часом міністр внутрішніх справ головуючої в ЄС Данії Мортен Бодсков зазначив, що сьогоднішнє рішення Ради міністрів ЄС щодо участі Європарламенту в питаннях контролю на внутрішніх кордонах ЄС є виключно юридичним.

Зазначимо, сьогодні Рада міністрів закордонних справ ЄС на своєму засіданні ухвалила рішення, згідно з яким прикордонний контроль на внутрішніх кордонах Шенгенської зони може відновлюватися терміном на 6 місяців із можливим подовженням на такий самий термін, якщо через надзвичайні обставини немає можливості для надійного контролю на одній з ділянок зовнішніх кордонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram