ГоловнаСвіт

Нова різанина сталася в сирійській Хамі

Клінтон закликає Асада залишити Сирію.

Нова різанина сталася в сирійській Хамі
архивное фото

Сирійські повстанці звинуватили урядові війська, піддані президенту Башару Асаду, в новій різанині в районі міста Хами.

Про це повідомляє Reuters 7-го червня.

Зараз спостерігачі ООН намагаються дістатися до села, де, за словами повстанців, жертвами різанини стало не менше за 86 осіб. Якщо інформація про вбивства підтвердиться, це може викликати активні дії з боку світових держав, думки яких щодо сирійської ситуації розходяться. Захід і більшість арабських держав виступають проти захисників Асада - Росії, Китаю та Ірану.

Державний секретар США Хілларі Клінтон закликала президента Сирії Башара аль-Асада передати владу та залишити країну. Клінтон засуджує масове вбивство в районі міста Хами, в якому звинувачують прихильників Асада. Вона заявила, що США готові співпрацювати з усіма членами Ради Безпеки ООН, враховуючи Росію, яка захищає Асада.

Нагадаємо, сьогодні Рада безпеки ООН проведе конференцію, присвячену політичному майбутньому Сирії. Міжнародний посередник Кофі Аннан виступить перед Радою безпеки в четвер з новою пропозицією з порятунку плану мирного врегулювання в Сирії.

Клінтон зазначила, що ця конференція має початися з того, що Асад і його уряд мають поступитися місцем демократичному уряду.

"Ми (США) обурені тим, що ми бачимо", - сказала вона, посилаючись на триваюче в Сирії насильство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram