ГоловнаСвіт

США незадоволені Пакистаном

Міністр оборони США нецензурно описав відносини з Пакистаном.

США незадоволені Пакистаном
Фото: obozrevatel.com

Міністр оборони США Леон Панетта заявив у четвер, що США досягли меж свого терпіння через сховище афганських бойовиків у Пакистані.

Про це повідомляє Reuters 7-го червня.

Панетта у вкрай нецензурних виразах висловився про відносини між Вашингтоном і Ісламабадом. Він виступав у афганській столиці, куди прибув для переговорів з військовими лідерами через зростання насильства у війні проти талібів і хвилею смертельних випадків у країні.

Сполучені Штати давно закликають Пакистан робити більше, щоб допомогти у війні проти бойовиків. Але відносини країн дуже постраждали, у тому числі після одностороннього американського рейду в Пакистані, внаслідок якого було вбито Усама бін Ладена.

"Важко досягти миру в Афганістані, поки в Пакистані є притулок для терористів. Дуже важливо, щоб Пакистан вжив заходів. Питання про надання притулку (бойовикам) викликає зростаюче занепокоєння (США), і ми досягли межі нашого терпіння", - зазначив Панетта.

Співпраця з Пакистаном вважається критичною для зусиль США щодо стабілізації ситуації в Афганістані, коли більшість іноземних бойових підрозділів залишать країну наприкінці 2014 року. Пакистан має сильні традиційні зв'язки з афганськими талібами та іншими угрупованнями бойовиків.

Нагадаємо, що пакистанського лікаря, який допоміг ЦРУ знайти бін Ладена, минулого місяця засудили до 33 років в'язниці за державну зраду. Це сприяло посиленню напруження у відносинах між Вашингтоном і Ісламабадом. Парламент Пакистану виробив рекомендації про майбутню співпрацю з Вашингтоном, враховуючи припинення авіауадарів американських безпілотників.

Президент Афганістану Хамід Карзай заявив у четвер, що перериває офіційний візит до Китаю після повідомлення про загибель цивільних осіб внаслідок авіаудару НАТО на південному сході Афганістану і вибухів на півдні країни. За словами Карзая, жертвами авіаудару в провінції Логар стали 18 мирних жителів. Міжнародні сили сприяння безпеці НАТО проводять власне розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram