ГоловнаСвіт

Казахстанський прикордонник зізнався у розстрілі товаришів по службі

Військовослужбовець переховувався в печері.

Казахстанський прикордонник зізнався у розстрілі товаришів по службі
Фото: radio.vesti.ru

Єдиний прикордонник, який урятувався з місця вбивства 15 військовослужбовців, зізнався, що саме він влаштував бійню на прикордонній заставі "Арканкерген" на кордоні з Китаєм, інформують російські ЗМІ.

Підозрюваного під конвоєм доправили в Астану для допиту щодо події, яка трапилася наприкінці травня на прикордонному посту "Арканкерген".

Підозрюваний зізнався у вбивстві товаришів по службі та підпалі застави. Спочатку затриманий стверджував, що прийшов на пост, коли всі 15 осіб уже були мертві. Згодом він змінив свідчення.

Хлопець, який після масової бійні втратив розум, насилу згадує подробиці події.

Слідчим буквально по крупинках доводиться відновлювати картину дня.

Як було встановлено, всі загиблі лежали на своїх ліжках, вони загинули уві сні. Їх знайшли з вогнепальними пораненнями через два дні після того, як із прикордонною заставою зник зв'язок.

19-річний прикордонник вирішив спалити заставу дотла, щоби приховати сліди злочину, а сам утік.

Через 6 днів після трагедії Влад сам повернувся до військової частини. Хлопець був одягнений у цивільний одяг, при ньому була зброя командира застави. За попередньою інформацією, весь цей час він переховувався в печері і був знесилений. Під сумнів було поставлено і психічне здоров'я молодої особи.

Проводять слідчі дії, триває допит підозрюваного. Згідно з Кримінальним кодексом Республіки Казахстан йому загрожує довічне позбавлення волі.

Раніше повідомляли, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв назвав терактом трагедію на прикордонній заставі "Арканкерген".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram