ГоловнаСвіт

Путін написав статтю для китайської газети

Президент Росії прибув із держвізитом у КНР.

Путін написав статтю для китайської газети
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін напередодні свого візиту в КНР написав статтю для китайської газети "Женьмінь жибао".

Звертаючись до "багатомільйонної аудиторії" видання, Путін пише про важливу роль Росії та Китаю в усіх глобальних процесах, що відбуваються у світі, наголошуючи, що жодне важливе питання світової політики й економіки неможливо вирішити без урахування інтересів цих двох держав.

"У цих умовах ми усвідомлюємо спільну відповідальність за подальше вибудовування російсько-китайського стратегічного партнерства на довгострокову перспективу", - пише президент РФ.

Путін зазначає, що відносини між Росією і Китаєм є "прикладом міждержавних зв'язків нового типу", які "вільні від різноманітних упереджень і стереотипів" і "не схильні до нинішньої кон'юнктури".

Президент нагадує, що 2011 року товарообіг між двома країнами сягнув рекордного показника - 83,5 мільярда доларів, і повідомляє, що до 2015 року ця сума зросте до 100 мільярдів, а до 2020 року - до 200 мільярдів доларів.

Серед спільних проектів, над якими працюють Росія і Китай, Путін особливо акцентує на російській участі в будівництві першої черги Тяньваньської АЕС і пише, що розраховує на подальшу співпрацю при реалізації цього проекту та будівництві інших енергетичних об'єктів у КНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram